Burse - Fonduri mutuale

Impact cere 80 de milioane de lei de la acţionari pentru finanţarea proiectelor

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Stefan Musgociu

02.02.2014, 20:18 601

Consiliul de Administraţie al Im­pact Developer & Contractor (IMP) propune acţionarilor o majorare de capital social de 80 milioane lei, la 277,8 mi­lioane lei, prin aport în numerar, pen­tru finanţarea proiectelor dezvol­ta­to­rului imobiliar.

Propunerea va fi discutată într-o AGA programată pen­tru 6 mar­tie, po­tri­vit unui convo­ca­tor trans­mis de com­pa­nie Bur­sei de Va­lori Bu­cu­reşti (BVB).

Majorarea ca­pita­lului ar urma să se deruleze în două etape, una la care pot participa numai ac­ţionarii companiei, iar în a doua fază ac­ţiunile rămase vor putea fi cumpărate doar de acţionarii care au subscris în pri­ma etapă, dar şi alţi investitori.

Compania are deja acordul acţio­narilor pentru lansarea unei emisiuni de obligaţiuni cu maturitate de cinci ani în valoare de 100 milioane lei. Caracte­risticile emisiunii de obligaţiuni au fost aprobate în decembrie de acţionari, într-o AGA. Obligaţiunile ar urma să ofere o dobândă de 7% pe an şi să fie convertibile în acţiuni.

Dezvoltatorul imobiliar a con­semnat anul trecut afaceri de 26,1 mi­lioane lei (5,9 mi­lioane euro), în creş­tere cu 19% faţă de anul 2012, şi pier­deri în scădere cu 38%, la 46,7 mi­l. (10,6 mi­l. euro), po­trivit rezul­tatelor fi­nan­ciare preli­mi­nare transmise bursei.

Impact estimează pentru anul viitor o cifră de afaceri de aproximativ 26 mi­lioa­ne euro, pentru ca din 2016 să ajungă la circa 50 milioane euro/an, în timp ce profitul operaţional EBITDA este anticipat la 1,6 milioane euro în 2014 şi ar urma să urce la 22,5 mi­lioane euro în 2018.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO