Burse - Fonduri mutuale

Impact Developer & Contractor atrage 18,8 mil. lei de la investitori într-un plasament privat de acţiuni

Impact Developer & Contractor atrage 18,8 mil. lei de la...

Autor: Eduard Ivanovici

19.08.2022, 18:46 253

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (simbol bursier IMP) a informat piaţa de capital cu privire la încheierea plasamentului privat pentru subscrierea a până la 125 de milioane de acţiuni ordinare nou emise, capitalul atras urmând să susţină strategia de creştere a companiei.

În cadrul plasamentului privat au fost subscrie 42,7 milioane de acţiuni, iar preţul de subscriere a ajuns la 0,439 lei per unitate nouă, valoarea totală atingând astfel circa 18,8 milioane de lei, conform calculelor efectuate de ZF pe baza datelor de la BVB.

Acţiunile ordinare nou emise au fost oferite către investitori din Spaţiul Economic European. Plasamentul privat, aprobat prin decizia Consiliul de Administraţie din 17 august, reprezintă o nouă etapă a operaţiunii de majorare de capital social şi a avut loc în zilele de 18 şi 19 august. Swiss Capital a acţionat în calitate de intermediar.

„Continuăm extinderea atât în Bucureşti, unde accelerăm dezvoltarea GREENFIELD Băneasa (...), dar şi la nivel naţional prin proiectele lansate în Constanţa şi Iaşi”, spune Constantin Sebeşanu, CEO al IMPACT Developer & Contractor, potrivit unui comunicat.

Acţiunile IMP s-au depreciat cu 1,3% astăzi, fiind pe minus cu 6% în 2022, pe tranzacţii de 50,8 milioane de lei. Cu o valoare de piaţă de circa 1,1 miliarde de lei, compania este controlată în proporţie de aproximativ 60% de Gheorghe Iaciu şi 15% de Adrian Andrici, restul revenind altor investitori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO