Burse - Fonduri mutuale

Impact Developer plănuieşte să îşi majoreze capitalul social cu 166 mil. lei şi să emită două acţiuni gratuite la cinci deţinute. Compania vrea să obţină trei credite în valoare totală de peste 60 mil. euro

Impact Developer plănuieşte să îşi majoreze...

Autor: Eduard Ivanovici

06.05.2022, 17:37 276

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer (simbol bursier IMP) a inclus pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 9 iunie majorarea capitalului social al societăţii cu suma de 165,9 milioane de lei prin încorporarea parţială a rezultatului reportat nerepartizat în exerciţiile financiare precedente, potrivit unui convocator de la Bursa de Valori Bucureşti.

„Majorarea capitalului se va realiza prin emiterea unui număr de 663.692.518 acţiuni noi. Acţiunile nou emise nu vor modifica cotele de deţinere ale acţionarilor şi se vor distribui gratuit tuturor acţionarilor Societăţii înscrişi în Registrul Acţionarilor Societăţii ţinut de Depozitarul Central S.A. la data de înregistrare”, reiese din raport.

Aşadar, i se vor aloca fiecărui acţionar înregistrat în registru câte două acţiuni gratuite la cinci deţinute.

Pe ordinea de zi se mai află contractarea de la Alpha Bank a unui credit în sumă maximă de 20 de milioane de euro. Fondurile urmează a fi folosite în vederea finanţării activităţii curente şi a investiţiilor. Ipoteca constă în opt imobile cu o suprafaţă totală de circa 180.000 mp.

De asemenea, Impact vrea să obţină un credit de 34,3 milioane de euro de la OTP Bank Romania, fondurile fiind folosite în vederea dezvoltării fazelor 1,2 şi 3 din Ansamblul Teilor din cartierul Greenfield Băneasa, cât şi un credit de 6 milioane de euro pentru finanţarea lucrărilor de dezvoltare ale fazelor 1,2 şi 3 din acelaşi ansamblu rezidenţial.

Acţiunile IMP s-au depreciat cu 1,4% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii totale de aproape 23 de milioane de lei. Compania prezentă pe piaţa principală a BVB afişează o capitalizare de aproape un miliard de lei, potrivit datelor BVB.

Gheorghe Iaciu şi Adrian Andrici au 58,8%, respectiv 15,2% din acţiunile IMP, restul fiind deţinut de alţi acţionari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO