Burse - Fonduri mutuale

Impact recuperează puternic graţie vânzărilor din Greenfield

Impact recuperează puternic graţie vânzărilor din...

Autor: Roxana Pricop

17.11.2014, 00:05 311
Dezvoltatorul imobiliar Impact (simbol bursier IMP), controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, şi-a redus cu 75% pierderile în primele nouă luni ale anului până la 5,1 milioane de lei, graţie creşterii veniturilor din vânzările de apartamente şi reducerii cheltuielilor financiare.
 
Veniturile din exploatare ale companiei au avansat în primele nouă luni cu aproape 20% până la 20,2 milioane de lei, în timp ce cheltuielile din exploatare s-au ajustat cu minus 24% până la 26,6 milioane de lei.
 
„Creşterea veniturilor din exploatare se datorează creşterii semnificative a numărului de apartamente vândute în cartierul Greenfield din Bucureşti (...) Vânzările în cartierul Greenfield au fost în primele nouă luni de peste două ori mai mari faţă de perioada similară a anului trecut (52 de unităţi vândute în septembrie 2014). Vânzările de case în cartierul Europa din Oradea au scăzut la mai puţin de jumătate, pe seama diminuării stocului“, spune conducerea companiei în raportul trimestrial.
 
Preţul apartamentelor cu două camere din Greenfield pleacă de la 51.000 de euro plus TVA, în timp ce locurile de parcare supraterane costă 4.000 de euro. Greenfield este una dintre cele mai mari investiţii rezi­denţiale repornite în Bucureşti, unde în ultimul an a revenit optimismul in­ves­ti­torilor graţie dobân­zilor scă­zute la credite şi TVA de 5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO