Burse - Fonduri mutuale

Impact vinde salariatilor 1,5 milioane de actiuni la 5% din pretul de pe Bursa

Impact vinde salariatilor 1,5 milioane de actiuni la 5% din pretul de pe Bursa

Carmen Sandulescu

27.08.2008, 18:40 12

Dezvoltatorul imobiliar Impact Bucuresti (IMP) a convocat la finele lunii septembrie adunare generala in vederea modificarii planului de recompensare a salariatilor si administratorilor companiei.
Astfel, acestia vor primi circa 1,5 mil. actiuni din cele rascumparate in acest an de Impact la doar 5% din pretul de achizitie al acestora, potrivit conducerii societatii.
"Inainte pretul platit de salariati era intr-adevar cel de achizitie al actiunilor, dar sursa era fondul de recompensare a salariatilor la profit, astfel ca acestia nu plateau de fapt nimic. Acum rascumpararea actiunilor se va face din fondul de rezerve si Consiliul de Administratie a decis ca salariatii sa plateasca o suma simbolica, de 5% din pretul de achizitie", spune Carmen Sandulescu, director executiv al Impact Bucuresti si unul dintre principalii actionari ai societatii.
Ea a mai precizat ca in circa doua luni de zile, timp in care urmeaza sa se tina adunarea actionarilor si sa fie obtinuta aprobarea CNVM in acest sens, salariatii vor primi aproximativ 1,5 mil. actiuni prin programul de recompensare al acestora, urmand ca restul de actiuni deja achizitionate de companie sa fie distribuite anul viitor.
Din cauza pretului scazut la care salariatii si administratorii urmeaza sa primeasca actiuni la Impact, acestia s-ar putea grabi sa le valorifice imediat pe piata, insa reprezentantii dezvoltatorului sunt de parere ca acest lucru nu va afecta pretul actiunilor Impact, in conditiile in care numarul de actiuni de care vor beneficia salariatii este destul de redus.
Pana in prezent, Impact a rascumparat de pe piata in circa o luna de zile un pachet de aproape 10 mil. actiuni pentru care a platit 1,9 mil. lei (circa 538.000 de euro), pretul mediu de achizitie al acestora fiind de aproape 0,192 lei/actiune.
Numarul de titluri rascumparate de Impact reprezinta circa 30% din totalul celor tranzactionate pe Bursa in aceasta perioada.
In ciuda achizitiilor realizate de Impact, cotatia din piata a dezvoltatorului a continuat sa se deprecieze. In ultima luna, actiunile Impact au pierdut circa 20%, tranzactionandu-se ieri sub nivelul de 0,16 lei/actiune. La 31 iunie, Impact dispunea in fondul de rezerve de 35,2 mil. lei (9,6 mil. euro). La un pret mediu de achizitie de 0,2 lei/actiune, Impact ar putea plati pana la 16 mil. lei (4,4 mil. euro) pentru a rascumpara cele 80 mil. titluri, reprezentand numarul maxim vizat de companie prin programul de rascumparare. Actionarii Impact vor mai discuta la urmatoarea adunare generala contractarea unui credit de 12 mil. euro de la Piraeus Bank, destinat finantarii proiectului de dezvoltare a cartierului din Dealul Lomb, precum si majorarea cu 4 mil. euro a plafonului de credit contractat de la Banca Romaneasca.
"Nu putem sa spunem ca avem probleme in ceea ce priveste finantarea proiectelor proprii pentru ca noi nu prea am apelat la Bursa. Nu aveam de gand anul acesta sa atragem bani de pe Bursa, noi ne gandeam ca poate in partea a doua a anului viitor sa facem o majorare de capital. Ne finantam o parte din credite, o parte din profit si o alta parte din majorarea derulata anul trecut in care am strans 47 mil. euro", spune Carmen Sandulescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO