Burse - Fonduri mutuale

Încă un fond de pensii Pilon II pleacă de la SIF-uri: Metropolitan Life Pensii Private lichidează deţinerea de 5 mil. euro de la SIF Banat-Crişana

Încă un fond de pensii Pilon II pleacă de la SIF-uri:...

Autor: Liviu Popescu

05.01.2022, 07:42 1931

♦ Fondul avea 1,8% din SIF l În 2021 acţiunile SIF Banat- Crişana s-au apreciat cu 15,5% l  BET-FI, plus 21%.

Metropolitan Life Pensii Private, administrator al unui fond de pensii Pilon II cu active de 12 mi­liarde de lei şi 1,1 milioane de parti­cipanţi, fiind al treilea cel mai mare din România după NN Pensii (31 mld. lei) şi AZT Viitorul Tău (18,5 mld. lei), a lichidat pe parcursul trimestrului trei din 2021 deţinerea pe care o avea la SIF Banat-Crişana (SIF1).

Astfel, potrivit datelor agregate de ZF, Metropolitan Life Pensii – care la iunie 2021 avea o investiţie de 25,5 mil. lei (5 mil. euro) la SIF Banat Crişana, adică circa 1,8% din capitalul social, nu mai figurează cu investiţii la acest emitent în cel mai recent raport trimestrial, cel de la T3/2021.

Investiţia la SIF Banat-Crişana avea o pondere de 0,2% din activul fondului. Randamentul aferent plasamen­telor nu este publicat întrucât legislaţia ASF nu permite acest lucru, pentru moment, fondurilor de pensii Pilon II. Cu alte cuvinte, cei aproximativ 1,1 milioane de viitori pensionari prin Metropo­litan nu au cum să ştie dacă lichidarea la SIF Banat-Crişana a adus câştig sau pierdere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO