Burse - Fonduri mutuale

Încă un ministru fără nicio investiţie la Bursă: ministrul Câciu are 4.800 de euro la bănci, o Skoda, o Dacia Duster, un credit de 10.000 de euro, o casă în Bucureşti şi un teren în Ilfov

Încă un ministru fără nicio investiţie la Bursă:...

Autor: Liviu Popescu

23.12.2021, 16:25 6380

Adrian Câciu, ministru al finanţelor în Guvernul PNL/PSD condus de liberalul Nicolae Ciucă, şi-a publicat recent declaraţia de avere aferentă numirii sale în funcţie. Astfel, Câciu a declarat două conturi curente la Banca Transilvania, unul de 21.500 de lei şi altul de 2.300 de lei, un credit de 54.000 de lei tot la Banca Românească (Eximbank după achiziţie) şi un overdraft de 13.500 de lei.

Ca şi alţi miniştri care au ocupat acelaşi portofoliu (precum Florin Cîţu, Eugen Teodorovici, Ionuţ Mişa), Câciu nu are nicio investiţie la Bursa de la Bucureşti. De altfel nu are nicio investiţie, nici în fonduri mutuale sau alte instrumente financiare – precum obligaţiuni, titluri de stat, ci doar două conturi curente.

Câciu a declarat un teren intravilan de 55 metri pătraţi în Bucureşti Sector 3 dobândit în anul 2003, la care deţine jumătate iar celalăltă jumătate este deţinută de Mihaela Panduru. În Ilfov, satul Vârteju, Câciu are un teren de 2008 metri pătraţi dobândit în anul 2006.

La categoria bunuri mobile, Ministrul Câciu a declarat un autoturism Skoda Octavia 1,9 TDI din 2010 şi un autoturism Dacia Duster din 2018.

Ca şi consilier la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Câciu menţionează venituri salariale de 107.000 lei, alţi 7.520 ca şi consilier la Primăria Municipiului Buzău şi 21.530 de lei de la PSD – consilier pe probleme economice. Veniturile din activităţi independente sunt de 25.700 de lei de la contracte drepturi de autor ale firmei McCann Profesional.

Adrian Câciu, 47 de ani, noul ministru al finanţelor din partea PSD, lucrează de 20 de ani în instituţii publice şi nu are experienţă în managementul oamenilor sau al bugetelor şi nici experienţă politică.

Înainte de sectorul public, Adrian Câciu a lucrat, timp de opt ani, în sectorul privat, iniţial pe un rol de consilier în vânzări şi ulterior ca administrator.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO