Burse - Fonduri mutuale

Începe lupta pentru cea mai mare vânzare de acţiuni din istoria României: Rothschild şi Lazard şi STJ se bat pentru a fi consultantul Hidroelectrica la ieşirea pe Bursă

Începe lupta pentru cea mai mare vânzare de acţiuni...

Autor: Cristian Hostiuc

04.12.2019, 08:53 4259

Hidroelectrica, producătorul de energie evaluat la 4,3 miliarde de euro, vrea să angajeze un consultant internaţional care să pregătească com­pania pentru procesul de vânzare de acţiuni şi listare la Bursă.

Băncile de investiţii Rothschild şi Lazard şi-au exprimat interesul pentru acest mandat, pe listă mai fiind şi un al treilea consultant, STJ, conform unor surse din piaţa de capital.

Acest consultant de equity este total diferit de consultantul care va fi selectat ulterior pentru procesul de vânzare de acţiuni şi listare la Bursă.

Rothschild şi Lazard sunt cele mai mari nume din lume în acest domeniu.

Rothschild a avut câteva mandate în România în ultimii ani, printre care cel de adviser al acţionarilor Sphera Group (Pizza Hut, Taco Bell, KFC) în procesul de vânzare de acţiuni şi listare la Bursă.

Rothschild are un birou la Bucureşti, iar unul dintre parteneri - Arielle De Rothschild a fost ani de zile membru în boardul Electrica.

Lazard are poziţie mai puternică pe piaţa americană decât în Europa, dar noul CEO – Peter Orszag, fost consilier economic al preşedintelui Barrack Obama şi ministru al bu­getului SUA, a declarat în noiembrie 2019 în Financial Times că vrea să câştige mai multe mandate în Europa.

Hidroelectrica a avut la nouă luni afaceri de 3,3 miliarde de lei cu un profit de 1,3 miliarde de lei. În catalogul ZF 100 cele mai valoroase companii din România – 2019, Hidroelectrica se poziţionează pe locul trei după UiPath (6,3 mld. euro) şi după OMV Petrom (5 mld. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO