Burse - Fonduri mutuale

Începe războiul? Declaraţiile războice ale preşedintelui american la adresa Coreei de Nord duc la scăderea puternică a burselor

Începe războiul? Declaraţiile războice ale...

Autor: Corina Zamfir

11.08.2017, 12:33 2799

Bursele s-au prăbuşit din cauza crizei din SUA provocată de preşedintele Donald Trump care şi-a intensificat ameninţările împotriva Coreei de Nord, declarând că poate el nu a fost “suficient de dur” în avertismentele sale anterioare către Phenian, scrie Financial Times.

Toate aceste comentarii au făcut ca acţiunile şi oblicaţiunile să scadă puternic. Indicele S&P 500, al celor mai mari 500 de companii americane, s-a tranzacţionat în scădere cu 1,5%.

Şi acţiunile sud-coreene au fost printre cele afectate. Indicele Kospi al bursei din Seul a scăzut cu 1,5%, fiind la cel mai scăzut nivel din ultimele 11 săptămâni.

Won-ul, moneda oficială a nord-coreenilor, a coborât cu 0,4% faţă de dolarul american, până la valoarea de 1,146 won pe un dolar, fiind la cel mai scăzut nivel din ultima lună.

Indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong s-a tranzacţionat în declin cu 1,9%. Indicele Bursei din Australia, S&P / ASX 200 a scăzut cu 1,3%, iar indicele Shanghai Composite a scăzut cu 1,6%.

Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu 1,13% vineri dimineaţă, în timp ce indicele FTSE 100 al bursei din Londra a scăzut cu 1,15%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO