Burse - Fonduri mutuale

Începutul sfârşitului pentru Netflix? Liderul industriei de streaming are un minus de 70% pe Bursa de la New York în prima jumătate a anului

Începutul sfârşitului pentru Netflix? Liderul...

Autor: Eduard Ivanovici

09.07.2022, 20:29 4741

♦ Câştigător al crizei sanitare, în 2022 Netflix este cel mai slab performer din S&P 500.

De la o capitalizare de 306 miliarde de dolari toamna trecută, perioadă care a coincis, de altfel, cu apogeul multor acţiuni americane din industria tech, Netflix valorează în prezent circa 82 de miliarde de dolari, reprezentând un declin uriaş de peste 73%, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la Investing.com.

Prin contrast, gigantul din Statele Unite avea o valoare de piaţă mai mare în vara lui 2017, deci cu mult înainte de avântul generat de măsurile de lockdown din timpul pandemiei. Alături de acţiuni precum Apple, Tesla şi Zoom, Netflix a fost unul dintre marii câştigători ai crizei sanitare, având în vedere că şi-a dublat capitalizarea între ianuarie 2020 şi noiembrie 2021.

La fel ca Zoom, acţiunile Netflix au adoptat un trend puternic descendent ca urmare a reducerii numărului de restricţii ce au ţinut de pandemie, având în vedere că oamenii au tânjit timp de aproape doi ani după vacanţe în afara ţării, întâlniri cu prietenii şi, la nivel general, de aer proaspăt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO