Burse - Fonduri mutuale

Încrucişările dintre SIF-uri schimbă ecuaţia controlului asupra unor active de 5,4 mld. lei

Încrucişările dintre SIF-uri schimbă ecuaţia...

Autor: Andrei Chirileasa, Adrian Cojocar

14.04.2014, 00:08 639

Şefii SIF-urilor s-au grăbit să profite de avizul primit de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) care le dă voie să se cumpere între ele, astfel că în doar o lună SIF-urile au devenit cei mai mari acţionari la SIF-uri. Asta le va permite şefilor SIF să-şi alinieze mai uşor strategiile, dar şi să-şi apere spatele unii altora în cazul unor tentative de preluare din exterior.

Patru SIF-uri, cu active cumulate de 5,43 mld. lei (1,2 mld. euro), au devenit legate între ele în urma achiziţiilor încrucişate de acţiuni derulate în ultimele două luni pe bursă, după ce ASF a ridicat (pe 6 februarie) interdicţia care nu dădea voie SIF-urilor să se cumpere între ele.

De la acea dată, s-au realizat tranzacţii cu acţiunile SIF-urilor în valoare de 542 mil. lei, dintre care tranzacţii speciale în valoare cumulată de 356 mil. lei, prin care s-au transferat pachete semnificative de acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO