Indicele BET a scăzut săptămâna trecută cu 1,12%. Lichiditatea a fost în vacanţă

25 iun 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

Indicele BET, referinţa bursei bucureştene, a scăzut în ultimele cinci şedinţe de tranzacţionare cu 1,12%, pe fondul unei lichidităţi care a atins în cele mai bune zile jumătatea mediei de tranzacţioanre de la Bucureşti din 2018.

Evoluţia bursei bucureştene a fost în linie cu cele petrecute pe pieţele europene, acolo unde indicele Euro STOXX 600 a înregistrat o depreciere de 1,06%.

Săptămâna trecută a fost marcată, pe plan internaţional, de discuţiile şi ameninţările privind impunerea sau nu de noi taxe vamale din partea marilor blocuri economice.

Protecţionismul şi teama de impunere a unor noi reguli, care ar putea să zdruncine din temelii arhitectura formată de neoliberalismul perioadei Reagan, a devenit elementul central al creşterilor şi descreşterilor burselor externe.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.06.2018

 
Cuvinte cheie:
bet
, indicele bet
, scadere
, lichiditate
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide