Burse - Fonduri mutuale

Indicele BET, creştere de 0,5% miercuri: Electrica, cap de afiş, cu un avans de 6%. Lichiditatea scade considerabil faţă de ziua precedentă

Indicele BET, creştere de 0,5% miercuri: Electrica, cap...

Autor: Eduard Ivanovici

21.12.2022, 18:21 378

BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, a crescut astăzi, 21 decembrie 2022, cu 0,5%, ajungând la o evoluţie de minus 6,1% de la începutul anului.

Este a patra şedinţă consecutivă pe plus, după patru sesiuni de trading în care BET a înregistrat pierderi, arată datele BVB. Între timp, BET-BK, indice reprezentativ pentru administratorii de fonduri, afişează o apreciere de 0,7% astăzi.

Electrica (simbol bursier EL) a urcat cu 6,1%, pe un rulaj de aproape două milioane de lei. Acţiunile Sphera Franchise Group (SFG) şi BRD – Groupe Société Générale (BRD) au crescut cu 2,5%, respectiv 1,48%. 

Transelectrica (TEL) şi Nuclearelectrica (SNN) au avut un avans de circa 1,4%. Pe de altă parte, Digi Communications (DIGI) a coborât cu 0,93%.

Lichiditatea pe întregul segment de acţiuni al Pieţei Principale a fost de 30 milioane de lei, cu 58% sub valoarea tranzacţiilor înregistrate ieri, respectiv 71,3 milioane de lei.

„Fondul Proprietatea (FP) a avut cel mai mare aport de lichiditate, asigurând peste 20% din rulajul zilnic”, scrie societatea de brokeraj Prime Transaction.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO