Burse - Fonduri mutuale

Indicele bursier BET a fost pe minus de doar cinci ori în cei 21 de ani de existenţă

Finanţe personale

Indicele bursier BET a fost pe minus de doar cinci ori...

Autor: Liviu Popescu

16.10.2018, 00:07 832

Bursa de Valori Bucureşti, catalogată încă piaţă de frontieră de agenţiile de evaluare financiară, a închis pe minus cinci din cele 21 de observaţii anuale complete ale indicelui BET din 1997 încoace, adică de la lansarea acestuia încoace, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor BVB.

De la începutul anului 2018 şi până la închiderea din 12 octombrie, indicele principal BET are plus 8,3%, ceea ce înseamnă că sunt şanse mari ca bursa de la Bucureşti să închidă pe plus anul în care furnizorul de indici globali FTSE Russell a îmbunătăţit două calificative ale pieţei locale, printre care şi cel legat de lichiditate, cea mai dureroasă rană a bursei româneşti. De unde vin riscurile?

„Cred că pentru investitorii de la bursa din Bucureşti principalele riscuri vin din zona macroeconomică internă, unde datele cu privire la evoluţia PIB-ului pe trimestrul III şi IV s-ar putea să nu se ridice la nivelul aşteptărilor în condiţiile în care în ultimele luni s-a manifestat o încetinire vizibilă a unor indicatori cheie“, spune Adrian Cojocar, director general adjunct al Patria Asset Management.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO