Burse - Fonduri mutuale

Indicele bursier BET primeşte astăzi doi noi membri: Conpet şi MedLife

Indicele bursier BET primeşte astăzi doi noi membri:...

Autor: Dan Grigore Ivan

20.03.2017, 00:04 425
Indicele BET, referinţa pieţei de capital de la Bucureşti, va reuni de astăzi 12 emitenţi listaţi pe bursa locală, faţă de zece până ieri, pe lista nou-intraţilor numărându-se com­pania energetică Conpet şi reţeaua de servicii medicale private MedLife.

Capitalizarea bursieră a celor 10 constituenţi ai indicelui BET era de 69,23 miliarde lei (15,21 miliarde euro), iar de mâine, după adăugarea MedLife şi Conpet, valoarea de piaţă cumulată a tuturor companiilor care formează indicele bursier se va afla în jurul nivelului de 70,6 miliarde lei. Conpet (COTE), la o capitalizare bursieră de 843 milioane lei, va avea o pondere de 1,2% din valoarea totală de piaţă a componentelor BET, în vreme ce MedLife, la o capitalizare de 564 milioane lei, va reprezenta 0,8% din total.

În 2016, cei zece constituenţi ai BET-ului au obţinut un profit de 5,8 miliarde lei, în creştere cu 19% faţă de anul precedent, în vreme ce Conpet a încasat un câştig de 64,3 milioane lei, iar MedLife a înregistrat o pierdere de 1,66 milioane lei. Decizia cu privire la includerea acestora în componenţa indicelui BET a fost anunţată de administratorul pieţei de capital de la Bucureşti în data de 3 martie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO