Burse - Fonduri mutuale

Indicele SIF-urilor: de la campionul de anul trecut al bursei la coada clasamentului în prezent

Finanţe personale

Indicele SIF-urilor: de la campionul de anul trecut al...

Autor: Dan Grigore Ivan

05.10.2018, 00:07 692

Indicele BET-FI, care reuneşte acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare şi ale Fondul Proprie­tatea, afişează de la începutul acestui an o depreciere de 7,3%, în vreme ce indicele BET, referinţa bursei locale, a crescut în aceeaşi perioadă cu 9,5%.

Toate cele cinci SIF-uri sunt în teritoriu negativ în 2018, singurul constituent al indicelui BET-FI în teritoriu pozitiv fiind Fondul Proprietatea, emitentul cu cea mai mare pondere în construcţia instrumentelui (31,4%).

De la începutul acestui an, Fondul afişează un avans de aproape 7%, echivalentul unei valori de piaţă actuale de 8,48 miliarde lei (1,843 miliarde euro).

Indicele BET-FI bătea anul trecut la scor randamentul oferit de indicele BET, după ce indicele SIF-urilor creştea cu peste 30% în 2017.

Acum un an, unele SIF-uri afişau aprecieri ale valorii de piaţă şi de peste 50%, chiar şi spre 80%.

În aceea perioadă, discountul între preţul acţiunii şi valoarea unitară a activului net s-a redus considerabil la majoritatea SIF-urilor, coborând în unele cazuri de la niveluri de 50% chiar şi spre 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO