Burse - Fonduri mutuale

Innova: Peste 60% din companiile listate la BVB nu publică informaţii suficiente care să permită investitorilor să înţeleagă nivelul real de performanţă economică, socială şi de mediu

Innova: Peste 60% din companiile listate la BVB nu...

Autor: Roxana Rosu

24.09.2019, 12:19 244

Peste 60% din cele 84 de companii listate la Bursa de Valori Bucureşti nu oferă informaţii suficiente investitorilor despre performanţa lor economică, socială şi de mediu, care ar putea încuraja investitorii şi ar creşte calitatea raportărilor anuale, arată o analiză realizată de Innova Project Consulting, companie independentă de consultanţă în raportarea non-financiară şi de sustenabilitate.

Analiza s-a realizat pe baza informaţiilor publice cuprinse în raportul administratorilor, raportul non-financiar / declaraţia non-financiară sau alte documente similare aferente exerciţiului financiar 2018.

Studiul arată că problema lichidităţii cu care se confruntă piaţa de capital din România este întreţinută şi de un nivel insuficient de transparenţă a companiilor listate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO