Burse - Fonduri mutuale

Ce înseamnă pentru burse raliul barilului de petrol: circa 120 de dolari ieri faţă de recordul istoric de 147 de dolari în 2008. Sancţiunile economice ale statelor vestice pot afecta semnificativ capacitatea de producţie a Federaţiei Ruse şi, implicit, preţurile la nivel global

Ce înseamnă pentru burse raliul barilului de petrol:...

Autor: Eduard Ivanovici

08.03.2022, 08:25 3865

În 2008, armata rusă se pregătea să atace o altă fostă republică sovietică, Georgia, iar preţul petrolului creştea de la o zi la alta, în timp ce statele vestice implorau Arabia Saudită să „dea drumul robinetelor“. În Statele Unite, preţul ţiţeiului a atins atunci un maxim istoric de 147 de dolari pe baril.

În ziua de luni, 7 martie 2022, preţul petrolului se apropia de 140 de dolari pe baril, ieri după-amiază fiind cotat la circa 120 de dolari, iar amintirile legate de 2008 răsunau puternic în interiorul pieţei, devenind tot mai greu de ignorat, scrie Financial Times.

Dorinţa Chinei pentru energie a susţinut raliul din urmă cu 14 ani, însă de data aceasta, până şi economiile dezvoltate se alătură unui trend carac­terizat printr-un consum incontrolabil de combustibili fosili.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO