Burse - Fonduri mutuale

Însetaţi de randamente, investitorii americani direcţionează sume masive către fondurile imobiliare

Însetaţi de randamente, investitorii americani...

Autor: Catalina Apostoiu

19.09.2016, 00:05 1617

Fondurile imobiliare din SUA au înregistrat cele mai mari intrări săptămânale din istorie săptămâna trecută, semn al apetitului constant al investitorilor pentru deţineri gene­ratoare de venit într-o eră a dobânzilor ultramici, scrie Wall Street Journal.

În pofida unei săptămâni dificile din punctul de vedere al performanţelor, investitorii în fonduri mutuale au direcţionat o sumă record către sectorul imobiliar în cea de-a doua săptămână a acestei luni. Suma netă de 2,9 miliarde de dolari a depăşit nivelul record anterior de 1,68 miliarde de dolari atins la începutul acestui an.

Intrările survin cu numai câteva zile înainte ca indicii S&P Dow Jones să se pregătească să separe companiile imobiliare de cele financiare, creând un nou sector. Din 1999, companiile imobiliare de pe pieţele de acţiuni au fost incluse în aceeaşi categorie cu băncile şi companiile de asigurări.

Mişcarea i-ar putea determina pe investitori să analizeze mai îndeaproape firmele imobiliare listate, potrivit analiştilor.

Între timp, goana globală după instrumente generatoare de venit s-a intensificat pe fondul reducerii aşteptărilor privitoare la viitoare majorări de dobânzi. Probabilitatea unei majorări de dobânzi în SUA în septembrie a scăzut dramatic în ultima săptămână, la numai 12% vineri, de la 24% în săptămâna anterioară.

Iar peste hotare situaţia este şi mai sumbră. 83% din investitori se aşteaptă ca atât Banca Japoniei, cât şi BCE să menţină dobânzile negative în următoarele 12 luni, potrivit Bank of America Merrill Lynch.

Alternativele pentru investitorii aflaţi în căutare de randamente ar putea fi puţine. Yield-urile obli­gaţiunilor guvernamentale la nivel mon­dial au urcat uşor la începutul acestei săptămâni, dar rămân în con­tinuare apropiate de minime record.

„Atâta timp cât dobânzile rămân neschimbate, iar băncile centrale îşi continuă politicile, imobiliarele vor părea în continuare o alternativă bună“, spune Joe Valente, de la JPMorgan Asset Management.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO