Burse - Fonduri mutuale

Insolvenţa Romcab Targu-Mureş: Banca Transilvania are o expunere de 43 milioane de lei, iar EximBank nu comentează valoarea expunerii

Insolvenţa Romcab Targu-Mureş: Banca Transilvania are o...

Autor: Liviu Popescu

15.02.2017, 00:05 2606

Banca Transilvania (TLV) are în prezent expunere directă de 43 milioane de lei pe Romcab Targu-Mureş, companie listată a cărei cerere de in­trare în insolvenţă se judecă pe 20 februarie, valoarea la care se adaugă unele facilităţi de factoring. Spre com­paraţie, în august 2015, banca de la Cluj figura cu credite acordate Romcab de 8,6 mil. euro, 4,5 mil. do­lari şi 11 mil. lei, potrivit datelor din prospectul Romcab. Cumulat în lei la cursul din vara anului 2015, creditele acordate de Banca Transil­vania com­paniei cumulau circa 65 mil. lei.

"Expunerea este bine colateralizată, inclusiv prin scri­sori de garanţie bancară. În acelaşi timp, BT crede în continuare în expertiza şi în capacitatea de revenire a Romcab", au transmis reprezentanţii băncii la solicitarea ZF.

EximBank, instituţie de credit aflată în por­to­foliul statului, figura în august 2015 cu o expunere de circa 119 mil. lei pe Romcab, prin credit de investiţii şi linie de credit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO