Burse - Fonduri mutuale

Integratorul de infrastructură şi securitate IT Arctic Stream a semnat un contract de 1,55 mil. dolari cu un client al cărui nume îl ţine secret

Integratorul de infrastructură şi securitate IT Arctic...

Autor: Eduard Ivanovici

17.03.2023, 18:25 340

Arctic Stream, integrator de infrastructură şi securitate IT, listat la Bursă sub simbolul AST, şi-a informat acţionarii cu privire la încheierea unui contract în valoare de 1,55 milioane de dolari, sumă ce depăşeşte 10% din cifra de afaceri a ultimelor situaţii financiare încheiate.

Potrivit unui raport publicat la BVB, obiectul contractului constă în furnizarea de echipamente aferente infrastructurilor de comunicaţii, durata acestuia fiind până pe 30 septembrie 2023. Beneficiarul este un „client din sectorul privat”, Arctic Stream nemenţionând numele acestuia în document.

Cu 16,7% s-au apreciat acţiunile AST de la începutul anului, pe tranzacţii de 1,8 milioane de lei, la o capitalizare de aproape 100 de milioane de lei, arată datele BVB. Compania este controlată de fondatorul Dragoş-Octavian Diaconu, care deţine 67% din capitalul social.

În 2022, grupul a avut venituri de 82 de milioane de lei, în urcare cu 59% faţă de anul precedent, şi un profit net de 6,75 milioane de lei, plus 54%, reiese din raportul anual preliminar. Rezultatele finale vor fi anunţate pe 26 aprilie, data Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO