Burse - Fonduri mutuale

Intenţia de insolvenţă „a ras“ 40% din valoarea Dafora Mediaş în patru zile. Cât mai continuă scăderile?

Intenţia de insolvenţă „a ras“ 40% din valoarea...

Autor: Roxana Pricop

09.06.2015, 00:06 1033
Cea mai mare companie de foraj, Dafora Mediaş (DAFR), controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, a ajuns să valoreze 9 milioane de lei pe bursă după ce acţiunile sale s-au prăbuşit cu peste 40% în ultimele zile, investitorii reacţionând puternic la intenţia conducerii de a-şi cere insolvenţa.
 
Victimă colaterală a scăderii acţiunilor DAFR au fost acţiunile Condmag (COMI), constructor de magistrale de gaze, care au scăzut cu 15% în ultimele patru şedinţe. Dafora deţine peste 45% din acţiunile Condmag.
 
Pe 3 iunie, consiliul de administraţie al Dafora a anunţat că a decis să ceară intrarea în insolvenţă din cauza deteriorării situaţiei financiare ca urmare a datoriilor mari, a scăderii numărului de contracte şi a lipsei de numerar pentru a achita obligaţiile la bugetul de stat şi amenda de la Consiliul Con­curenţei. Cererea de insolvenţă a companiei va fi discutată pe 18 iunie de Tribunalul Sibiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO