Burse - Fonduri mutuale

Intercapital a făcut afaceri mai mici în 2010 la intermedieri mai mari

Autor: Adrian Ionut Cojocar

24.01.2011, 23:36 30

Firma de brokeraj Intercapital Invest, condusă de Răzvan Paşol ,a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 2,6 mil. lei(0,61mil. euro), în scădere cu 7,1% faţă de cea realizată în 2009,care s-a cifrat la 2,8 mil. lei (0,66 mil. euro). Scădereaafacerilor a venit în ciuda faptului că firma a intermediat unvolum de tranzacţii mai mare cu 15,6%, de 510,9 mil. lei (121,3mil. euro).

Tendinţa de reducere în 2010 a comisioanelor de tranzacţionarepracticate de brokeri a fost una generală, în condiţiile în carerulajele s-au redus puternic în a doua parte a anului trecut. Cotade piaţă a Intercapital a urcat de la 4,18% în 2009 la 4,37% anultrecut, iar casa de brokeraj şi-a păstrat poziţia a noua în topulintermediarilor în funcţie de valoarea tranzacţiilor cu acţiuniderulate pe Bursă. Pe piaţa de derivate de la Sibiu, Intercapitalşi-a dublat valoarea intermedierilor, care au ajuns la 512,6 mil.lei (121,7 mil. euro), însă tranzacţiile de acest tip nu au încă ocontribuţie prea mare la afacerile societăţii pentru că serealizează în marjă, iar banii rulaţi efectiv de investitori suntde câteva ori mai puţini. În ultimii ani, Intercapital a fost ceamai activă firmă de brokeraj de pe piaţă din punctul de vedere allistărilor.

Anul trecut, firma a intermediat listarea acţiunilor Bursei deValori Bucureşti (BVB) şi a adus pe Bursă două fonduri deinvestiţii iFond Financial (IFR) şi iFond Gold (IFG), în care aatras circa 12 mil. lei (2,9 mil. euro) de la investitori. Celedouă fonduri sunt administrate chiar de Intercapital prinintermediul societăţii proprii de administrare, SAIIntercapital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO