Burse - Fonduri mutuale

Intercapital vede titlurile FP la 0,87 lei

26.07.2010, 23:51 13

AnaliŞtii firmei de brokeraj Intercapital Invest au evaluattitlurile Fondului Proprietatea (FP) la 0,873 lei, nivel dublu faţăde preţurile la care se tranzacţionează în prezent titlurilefondului, care sunt cuprinse între 0,35 şi 0,45 de lei. Înianuarie, Intercapital Invest evalua titlurile FonduluiProprietatea la 0,723 lei.
Analiştii firmei de brokeraj estimează că activele fonduluivalorează în prezent puţin peste 12 mld. lei (2,8 mld. euro), celemai valoroase participaţii fiind pachetul de 20% din OMV Petrom(SNP), evaluat la 4,38 mld. lei (1,03 mld. euro), şi participaţiilede câte 15% din Hidroelectrica şi Romgaz, companii nelistate,evaluate la 1,8 mld. lei, respectiv 788 mil. lei.
Raportul Intercapital vine în contextul în care firma de brokeraj alansat săptămâna trecută o ofertă publică iniţială de vânzare deacţiuni (IPO) prin care încearcă să strângă de la investitorii depe Bursă între 2 şi 8 milioane de lei pentru un fond de investiţii,iFond, care va investi 50% din active în acţiuni ale FonduluiProprietatea.
Intercapital mizează că după listarea Fondului Proprietatea laBursă, preţul acţiunilor se va apropia de valoarea lor reală,aceasta fiind o oportunitate de câştig pentru cei care cumpără înprezent acţiuni la preţuri mult mai reduse. Titlurile FonduluiProprietatea se tranzacţionează în prezent în condiţiinetransparente, prin anunţuri la mica publicitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO