Burse - Fonduri mutuale

Interes ridicat pentru oferta Transgaz pe bursă, dar rămâne de văzut cât va încasa statul

Interes ridicat pentru oferta Transgaz pe bursă, dar...

Autor: Andrei Chirileasa

05.04.2013, 00:07 1910

Managerii de fonduri, brokerii şi analiştii susţin în cor că oferta Transgaz este atractivă şi va fi subscrisă fără probleme. Singura necunoscută este însă care va fi preţul final pe care-l va încasa statul.

Ieri a început oferta prin care statul vinde pe bursă 15% din acţiunile Transgaz. Guvernul a stabilit un interval de preţ cuprins între 171 şi 230 de lei/acţiune, o plajă foarte largă, care face ca suma finală pe care o va încasa statul să fie cuprinsă între 68 şi 91 mil. euro. Marii investitori sunt mulţumiţi mai ales de preţul minim, care este cu 20% mai mic decât preţul la care acţiunile se tranzacţionau pe bursă la începutul acestei săptămâni. Ieri, acţiunile Transgaz au scăzut pe bursă cu 6,3%, la 200,1 lei.

„Intervalul de preţ din ofertă este atractiv, mai ales spre partea inferi­oa­ră. Vom subscrie la ofertă, nu ne-am hotărât încă la o sumă anume. Cred că se va subscrie integral oferta. Este un pas important pentru piaţa de capital din România şi ne bucurăm să vedem această decizie din partea Guvernului român“, a declarat Adrian Pop, manager la grupul suedez East Capital, unul dintre cei mai mari investitori străini de pe bursa locală.

Analiştii susţin că preţul din oferta iniţială a Transgaz, din decembrie 2007, va fi un reper de preţ important pentru investitori. Calculele arată însă că Transgaz este mult mai atractiv evaluată acum decât în urmă cu cinci ani.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO