Burse - Fonduri mutuale

Intermediarii au finalizat prospectul preliminar al ofertei Transelectrica

Autor: Andrei Chirileasa

22.12.2011, 16:30 353

Consorţiul format din Banca Comercială Română, Intercapital Invest şi Swiss Capital a finalizat redactarea prospectului preliminar pentru derularea ofertei publice secundare de vânzare a 15% din acţiunile Transelectrica.

Conform calendarului agreat pentru derularea tranzacţiei, prospectul preliminar urmează a fi transmis OPSPI spre revizuire la 27 decembrie 2011, iar ulterior trebuie trimis spre avizare la CNVM.

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), care coordonează privatizarea participaţiilor din portofoliul Ministerului Economiei, a anunţat că oferta de vânzare a 15% din Transelectrica va avea loc la finalul lunii februarie.

"Consorţiul a lucrat intens în ultima lună pentru pregătirea prospectului preliminar şi în acest sens au fost analizate atent atât activitatea companiei Transelectrica cât şi piaţa în care aceasta activează", a declarat Dan Weiler, director executiv Corporate Finance & Investment Banking al BCR.

"Transelectrica este o companie puternică şi cu perspective de dezvoltare şi suntem încrezători că această ofertă de acţiuni va atrage interesul unei game largi de investitori", a precizat Weiler.

Consorţiul BCR - Intercapital Invest - Swiss Capital a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru intermedierea ofertei publice secundare de vânzare a 10.995.472 acţiuni Transelectrica, reprezentând 15% din capitalul social al companiei, deţinute de Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Oferta s-ar putea ridica la 45 mil. euro, având în vedere preţul de joi de pe bursă.

Ministerul Economiei deţine 73,68% din titlurile Transelectrica, iar Fondul Proprietatea are o participaţie de 13,49%. Restul acţiunilor sunt tranzacţionabile la Bursa de Valori Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO