Burse - Fonduri mutuale

Intermediarii Electrica au 21 mil. € la dispoziţie ca să stabilizeze preţul

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Adrian Cojocar

04.07.2014, 00:04 542

Raiffeisen Bank, intermediarul ofertei Electrica Bucureşti (EL), va putea să intervină pe bursă în primele 30 de zile după listarea acţiunilor pe piaţa de la Bucureşti pentru a achiziţiona acţiuni Electrica în cazul în care cotaţia titlurilor ar coborî sub preţul de listare, de 11 lei/acţiune şi 13,66 dolari pe GDR,  la Bursa din Londra.

Intermediarul are la dispoziţie cel mult 92 mil. lei (circa 21 mil. euro), respectiv 4,75% din banii strânşi în oferta de listare, pentru a interveni în vederea readucerii cotaţiei peste preţul din ofertă în situaţia ipotetică în care acesta ar coborî la un moment dat sub acest nivel. Reprezentanţii Raiffeisen au spus că 94% din investitorii institu­ţionali sunt fonduri de investiţii care doresc să păstreze acţiunile Electrica pe termen lung şi numai 6% sunt fonduri de hedging, care au un orizont investiţional mai redus.

Pe de altă parte, la Electrica au primit acţiuni şi investitori de retail, respectiv 21% din ofertă. Brokerii nu se aşteaptă ca acţiunile să scadă după listare, majoritatea estimând creşteri cuprinse de câteva procente până la 10% în prima zi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO