Burse - Fonduri mutuale

Intermediarii Electrica au 21 mil. € la dispoziţie ca să stabilizeze preţul

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Adrian Cojocar

04.07.2014, 00:04 543

Raiffeisen Bank, intermediarul ofertei Electrica Bucureşti (EL), va putea să intervină pe bursă în primele 30 de zile după listarea acţiunilor pe piaţa de la Bucureşti pentru a achiziţiona acţiuni Electrica în cazul în care cotaţia titlurilor ar coborî sub preţul de listare, de 11 lei/acţiune şi 13,66 dolari pe GDR,  la Bursa din Londra.

Intermediarul are la dispoziţie cel mult 92 mil. lei (circa 21 mil. euro), respectiv 4,75% din banii strânşi în oferta de listare, pentru a interveni în vederea readucerii cotaţiei peste preţul din ofertă în situaţia ipotetică în care acesta ar coborî la un moment dat sub acest nivel. Reprezentanţii Raiffeisen au spus că 94% din investitorii institu­ţionali sunt fonduri de investiţii care doresc să păstreze acţiunile Electrica pe termen lung şi numai 6% sunt fonduri de hedging, care au un orizont investiţional mai redus.

Pe de altă parte, la Electrica au primit acţiuni şi investitori de retail, respectiv 21% din ofertă. Brokerii nu se aşteaptă ca acţiunile să scadă după listare, majoritatea estimând creşteri cuprinse de câteva procente până la 10% în prima zi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO