Burse - Fonduri mutuale

Intermedierea ofertei de preluare Albalact/Lactalis se îndreaptă spre BRD

Intermedierea ofertei de preluare Albalact/Lactalis se...

Autor: Cristian Hostiuc

01.02.2016, 00:05 701
Mandatul de intermediere a celei mai importante tranzacţii de pe bursă la acest început de an, achiziţia producă­to­rului de lactate Albalact de către grupul francez Lactalis, se va duce, cel mai pro­ba­bil, către divizia de brokeraj a BRD, spun brokerii de pe bursă.
 
„Având în vedere că Société Gé­nérale, acţionarul majoritar al BRD, este brokerul de casă al grupului Lac­ta­lis, mă aştept ca intermedierea ofertei să se ducă spre BRD. Nu văd de ce s-ar duce la altcineva“, a menţionar un bro­ker.
 
Acum un an, când Albalact a trecut de pe piaţa RASDAQ la categoria a 2-a a Bursei, intermedierea a fost făcută de BCR, prin divizia de brokeraj. Joi, acţio­na­rii majoritari ai Albalact - familia Ciur­tin şi fondul de investiţii RC2, care deţin 70% din capital - au anun­ţat că au ajuns la o înţelegere cu gru­pul francez Lac­talis privind vânzarea acţiu­nilor de­ţinute. În acest sens, francezii vor face o ofertă publică de preluare a 100% din Alba­lact, ofertă care va fi făcută pe bursă şi care trebuie intermediată de un broker local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO