Burse - Fonduri mutuale

Într-o oră la bursă se tranzacţionează 1 mil. lei cu acţiuni Banca Transilvania. Cea mai scăzută lichiditate, a operatorului BVB

Într-o oră la bursă se tranzacţionează 1 mil. lei cu...

Autor: Dan Grigore Ivan

27.09.2018, 00:05 1470

Bursa românească are de recuperat mai ales la capitolul lichidităţii. O problemă nerezolvată de ani de zile a oprit până acum promovarea pieţei de capital locale la categorii superioare celei prezente (de frontieră).

Într-o oră la Bursa de la Bucureşti se tran­zac­ţionează în medie 1 milion de lei cu acţiuni Banca  Tran­silvania, 600.000 de lei cu acţiuni BRD, 393.000 de lei cu acţiuni Petrom, în timp ce cea mai scăzută lichiditate revine acţiunilor operatorului pieţei de capital, respectiv BVB, de 15.000 de lei, potrivit cal­culelor ZF pe baza datelor agregate de BT Capital Part­ners în raportul BT Equity Research. Practic pentru vânzarea a 1 milion de lei acţiuni BVB este nevoie în medie de 65 de ore. 

Banca Transilvania (TLV) este cel mai lichid emitent de la Bucureşti, poziţie pe care se menţine de câţiva ani deja. 

Locul secund este ocupat de BRD Groupe Société Générale. În medie, într-o oră se pot vinde acţiuni în valoare de 0,59 milioane lei, în timp ce podiumul este completat de Fondul Pro­prietatea cu 0,47 milioane lei. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO