Burse - Fonduri mutuale

Investeşti în Petrom sau în OMV? Acţionarii străini „au bătut“ filialele locale la creşterile pe bursă în acest an

Investeşti în Petrom sau în OMV? Acţionarii străini...

Autor: Radu Bostan

28.07.2015, 00:05 606
Acţiunile grupurilor străine OMV, Socié­té Générale şi Sanofi, care controlează com­pa­niile româneşti Petrom, BRD şi Zen­ti­va, au adus în acest an profituri mai bune de­cât acţiunile filialelor lo­ca­le, de până la 39% în euro, aju­tate din plin de op­­ti­­mis­mul investi­to­rilor odată ce Banca Centrală Euro­­pea­nă a început progra­mul de relaxare monetară.
 
Companiile listate la Bucureşti au adus însă investitorilor un câştig mai mare în ulti­me­le 12 luni decât grupurile străine care deţin participaţia majoritară la aceste companii şi care sunt listate pe bursele europene.
 
O astfel de evoluţie explozivă, în mai pu­ţin de şapte luni, este ceva neobişnuit pe o bur­să matură aşa cum sunt cele din zona euro, fiind mai degrabă ceea ce îşi doresc investitorii de la o piaţă de frontieră precum cea de la Bu­cureşti. Lichiditatea bursei locale a suferit, în condiţiile în care investitorii au mers după câştiguri la Paris sau Viena.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO