• Leu / EUR4.9255
  • Leu / GBP5.6013
  • Leu / USD4.5904
Burse - Fonduri mutuale

Investimental a fost admis ca participant la sistemul de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti. „Mai avem un singur pas până la lansare”

Investimental a fost admis ca participant la sistemul de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti. „Mai avem un singur pas până la lansare”

Autor: Tibi Oprea

07.02.2023, 10:55 844

Investimental, companie de brokeraj susţinută de omul de afaceri Sacha Dragic, fondatorul Superbet, prin intermediul vehiculului său de investoţii D Craig Holding şi condusă de Mihaela Bîciu, fost CEO al TradeVille, din poziţia de CEO, a fost admisă marţi ca participant la sistemul de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti.

„Mulţumim AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ, Bulboacă & Asociaţii SPARL, Bursa de Valori Bucuresti (BVB), Depozitarul Central şi Fondului de Compensare a Investitorilor, pentru sprijinul acordat şi încrederea în primul broker nou la BVB din ultimii 14 ani. Mai avem un singur pas până la lansare: o ultima rundă de testare în mediu real, în care vom prelua şi executa ordine de piaţă”, este mesajul postat de broker pe LinkedIn.

Pe 7 decembrie, Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat solicitarea companiei de brokeraj de autorizare în calitate de societate de investiţii financiare. Investimental a fost autorizată de ASF pentru toate tipurile de tranzacţii financiare.

Lansarea oficială a operaţiunilor şi realizarea primelor tranzacţii pentru investitori vor avea loc în prima parte a acestui an. Iniţial, Investimental le va oferi investitorilor posibilitatea tranzacţionării la Bursa de Valori Bucureşti şi pe mari burse internaţionale, cu acces la o paletă largă de instrumente financiare.

Pasul următor este oferirea unui întreg ecosistem de servicii de investiţii financiare, ceea ce va permite realizarea obiectivului Investimental de a face bursa accesibilă cât mai multor români, atât din punctul de vedere al înţelegerii, cât şi din cel al experienţei de utilizare.

Investiţia lui Sacha Dragic în Investimental a fost anunţată în luna februarie 2022, iar cererea de autorizare a fost depusă la ASF în luna iunie. Motto-ul brokerului este „work smart, invest smarter“. Înregistrată la Registrul Comerţului pe 3 mai 2022, Investimental SA are sediul în Bucureşti, Strada Munţii Tatra, 4-10, Etaj 2.

ZF a scris în ianuarie 2022 că Sacha Dragic, acţionar principal al Superbet, companie din cadrul unui grup de 2,5 mld. euro şi unde Blackstone este investitor, intră pe piaţa de capital din România prin deschiderea unei societăţi de brokeraj care va fi condusă de Mihaela Bîciu, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de la Bursă şi cea care a condus TradeVille pentru 20 de ani.

La final de ianuarie 2022, Mihaela Bîciu afirma la ZF Live că proiectul, care presupune o investiţie de 3 mil. euro, este construit de la zero şi că va fi lansat spre finalul anului 2022.

Fostul CEO al TradeVille spunea că după 24 de ani de experienţă pe piaţa bursieră a simţit nevoia de un nou început. Asocierea cu Sacha Dragic şi dezvoltarea acestei societăţi de brokeraj sunt rezultatul unei viziuni comune a celor doi, aceea ca piaţa de brokeraj din România să devină cât mai mult un produs de masă.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9255
Diferență: 0,0833
Ieri: 4.9214
Azi: 4.5904
Diferență: 1,4453
Ieri: 4.5250
Azi: 5.6013
Diferență: 0,6867
Ieri: 5.5631
Azi: 4.9881
Diferență: 1,0269
Ieri: 4.9374