Burse - Fonduri mutuale

Ce investiţii aveau la iunie 2022 cele şapte fonduri de pensii private Pilon II la Bursa de Valori Bucureşti: 3,9 miliarde de lei la Fondul Proprietatea, 3,5 miliarde de lei la Petrom, 3,4 mld. lei la Banca Transilvania, 3 mld. lei la Romgaz şi deţineri de 35% din MedLife, 22% din Electrica, 22% din Aquila

Ce investiţii aveau la iunie 2022 cele şapte fonduri de...

Autor: Liviu Popescu

13.08.2022, 10:27 1358

♦ 27 de societăţi cu acţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti erau în portofoliul fondurilor de pensii Pilon II la iunie 2022 cu o deţinere totală de 20,1 mld. lei faţă de 20,9 mld. lei la final de 2021 ♦ Fondurile au redus puternic la SIF-uri dar au cumpărat la companii precum Petrom, MedLife, Romgaz, Digi.

Viitorii pensionari ai României, adică cei care astăzi contribuie cu 3,75% din venitul brut lunar pentru investiţia privată a economiilor de bătrâneţe către un administrator de fonduri Pilon II, au ajuns prin intermediul viramentelor lunare, respectiv o medie de 800 mil. lei, să fie cei mai mari investitori ai Bursei de la Bucureşti.

Astfel, câteva milioane de salariaţi români, au indirect deţineri la Bursa de la Bucureşti mai mari decât ale unor investitori de calibru, precum fondurile mutuale, SIF-uri, Fondul Proprietatea, investitori străini, fraţii Pavăl de la Dedeman, arată datele agregate de Ziarul Financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO