Burse - Fonduri mutuale

Ce investiţii a făcut la Bursă BCR Pensii, cel mai performant fond Pilon II din România, în T1/2021: achiziţii pe linie la Bucureşti, în special Nuclearelectrica, Romgaz, Petrom, Fondul Proprietatea şi intrări pe extern, precum Arcelormittal, Banco Santander

Mugur Popescu, director de investiţii, BCR Pensii: În ultima perioadă am orientat investiţiile spre companii precum Arcelormittal, GEA Group AG, Heidelbergcement şi Banco Santander care credem că ar putea beneficia de contextul economic în mediul postpandemie.

Autor: Liviu Popescu

06.07.2021, 08:20 883

♦ BCR Pensii este investitor la 14 companii listate la Bursa românească, cu o valoare a portofoliului de 955 milioane de lei.

Prin intermediul fondului de pensii private BCR Pensii, cel mai performant din România în ultimii 10 ani, circa 700.000 de salariaţi români, adică aceia care cotizează cu 3,75% din venitul brut lunar către acest fond, au devenit în T1/2021 investitori indirecţi ai unora dintre cele mai mari companii europene, precum cel mai mare producător de oţel din lume, un producător de ciment cu activitate în România şi cea mai mare bancă spaniolă.

Astfel BCR Pensii, cu un randament de 6,8% din mai 2020 şi până la mai 2021, şi active de circa 5,7 mld. lei, avea la final de martie 2021 investiţii de 13,3 milioane de lei la Arcelormittal, iar la producătorul de ciment Heidelbergcement circa 11,4 mil. lei, potrivit celor mai recente raportări trimestriale, publicate săptămâna trecută.

Pe lista noilor investiţii ale BCR Pensii la companii ale căror acţiuni sunt listate pe burse externe sunt şi Banco Santender (6,1 mil. lei), GEA Group AG - o companie germană care oferă tehnologie industrială pentru sectorul agricol (12,8 mil. lei), şi Deutsche Post cu 3,2 mil. lei.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO