Burse - Fonduri mutuale

Investitor: A fost un an bun pe bursă. Din oferta Romgaz am câştigat 20%

Investitor: A fost un an bun pe bursă. Din oferta Romgaz...

Autor: Roxana Pricop

12.11.2013, 19:06 2710

Maniu Costel Popescu, investitor pe bursă, a cumpărat acţiuni Romgaz în cadrul ofertei şi le-a vândut marţi, în prima zi de tranzacţionare, marcând un profit de circa 20% în doar două săptămâni.

"Am aşteptat să văd care este preţul de deschidere şi am fost mulţumit astfel că am vândut acţiunile. Am obţinut un profit bun, de 20%. Am participat şi la oferta Nuclearelectrica unde am câştigat circa 14%, respectiv 10.000 lei. Şi la oferta secundară de la Transgaz am participat şi am înregistrat un profit şi acolo. A fost un an bun pe bursă", a spus investitorul.

În nume propriu, el a avut în portofoliu 750 de acţiuni la Romgaz, pe care le-a vândut cu circa 26.200 lei, luând în calcul un preţ primele minute ale şedinţei de tranzacţionare de ieri de 35 lei/acţiune, cu aproape 5.000 de lei mai mult decât suma cu care le-a cumpărat. Făcând subscrierea în primele zile (22-28 octombrie), investitorii au beneficiat de un discount de 5%, adică un primit acţiunile la un preţ de 28,5 lei.

"Banii obţinuţi din acţiunile Romgaz îi voi plasa în fonduri de obligaţiuni, sunt în aşteptare de noi oportunităţi", a mai spus investitorul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO