Burse - Fonduri mutuale

Investitori, bun venit în octombrie, ultima lună de plată a dividendelor pe 2019. Asta dacă nu este iar foame la guvern

Investitori, bun venit în octombrie, ultima lună de...

Autor: Liviu Popescu

01.10.2019, 08:30 1203

Patru emitenţi de la Bucureşti vor plăti în octombrie 2019 dividendele din rezultatele pe 2018 ♦ Printre aceştia, şi SIF Transilvania ♦ 59 milioane de lei ajung la investitori.

SIF Transilvania, Impact, Sphera Group şi Vrancart sunt companiile care şi-au programat plata divi­dendelor în luna octombrie, acestea fiind ultimele care aleg să-şi remu­nereze în 2019 investitorii cu o parte din profiturile realizate în anul 2018, arată datele agregate de ZF. Însă statul român, în calitate de acţionar majoritar la unele dintre cele mai mari companii de la bursă, va decide dacă octombrie este într-adevăr ultima lună de plata a dividendelor în contextul în care în lunile noiembrie şi decembrie din 2018 acesta a luat prin surprindere piaţa de capital din România cu solicitări de dividende suplimentare de la companiile din subordine.

Probabil că acest lucru nu se va mai întâmpla şi în 2019 în contextul în care companiile de stat nu mai au aceleaşi rezerve ca cele din urmă cu câţiva ani şi totodată în prezent sunt printre cele mai generoase cu investitorii de la bursă în contextul unor rate de distribuţie apropiate de valoarea profitului net.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO