Burse - Fonduri mutuale

Investitori de calibru sunt prezenţi la SIF Moldova: o altă tranzacţie specială, de 0,75% din capitalul social, a fost încheiată miercuri, după una asemănătoare din 2 noiembrie

Investitori de calibru sunt prezenţi la SIF Moldova: o...

Autor: Tibi Oprea

04.11.2020, 13:50 316

Miercuri, la ora 12.39, a fost înregistrată miercuri în sistemul Bursei de la Bucureşti o tranzacţie de tip DEAL cu acţiuni SIF Moldova în valoare de 9 milioane de lei, la acelaşi preţ pe unitate cu cel din şedinţa precedentă, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

Investitorii au schimbat miercuri un pachet de 7,5 milioane de acţiuni, reprezentând 0,75% din capitalul social al SIF2, potrivit calculelor realizate de ZF.

Anterior, pe 2 noiembrie, a fost înregistrată în sistemul Bursei o altă tranzacţie special prin care investitorii au schimbat un pachet de 6 milioane de acţiuni, reprezentând 0,6% din capitalul social al emitentului, tranzacţie care s-a ridicat la 7,2 milioane de lei.

De asemenea, la finele lunii octombrie (28 octombrie), la SIF2 a avut loc o altă tranzacţie de tip DEAL cu un pachet de 19,5 milioane de acţiuni, reprezentând 1,95% din totalul acţiunilor, în schimbul a 23,9 milioane de lei, aceasta fiind cea mai mare tranzacţie DEAL pe acest emitent din august 2017 încoace, arată datele aggregate de ZF din platforma Tradeville.

Toate cele trei tranzacţii au fost efectuate la acelaşi preţ pe unitate cu cel din şedinţa precedentă.

Vineri, 27 noiembrie, acţionarii SIF2 au aprobat schimbarea denumirii societăţii de investiţii financiare în Evergent Investment, ceea ce constituie o premieră pentru piaţa de capital locală.

De la începutul anului, acţiunile SIF2 înregistrează o scădere de 25,5%, pe fondul unui rulaj de 77,9 milioane de lei, emitentul ajungând la 1,2 miliarde de lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO