Burse - Fonduri mutuale

Investitorii americani aplaudă poziţia Fed: Bursele americane deschid şedinţa de tranzacţionare la maxime istorice după şedinţa de politică monetară a băncii centrale

Investitorii americani aplaudă poziţia Fed: Bursele...

Autor: Alex Ciutacu

20.06.2019, 17:46 1004

Indicii bursieri S&P 500 şi Dow Jones au atins maxime istorice astăzi după ce şedinţa de politică monetară a băncii centrale americane, în care Fed-ul a dat de înţeles că ar putea lua noi măsuri de reducere a dobânzilor chiar şi luna viitoare, potrivit Financial Times.

Performanţa burselor vine după o evoluţie de tip raliu a obligaţiunilor guvernamentale, titlurile de stat cu scadenţa la 10 ani ajungând la randamente de sub 2% pentru prima dată înultimii trei ani.

La scurt timp după deschiderea şedinţei de tranzacţionare, indicele S&P 500 a înregistrat un avans de 1% până la un maxim istoric de 2.954,20 puncte, depăşind nivelul de 2.945,83 puncte din 30 aprilie. Astfel indicele este în creştere cu 17,8% de la începutul anului.

Indicele industrial Dow Jones a crescut cu 0,9%, depăşind maximul record din 23 aprilie, ajungând astfel la un nou maxim de 26.761,01 puncte.

Indicele Nasdaq, al companiilor din tehnologie, a crescut cu 1% - dar rămâne totuşi cu 1,2% sub maximul record din data de 3 mai.

„S&P deschide la maxim record”, a scris preşedintele american Donald Trump pe contul său de Twitter.

Miercuri, banca centrală americană (Fed) a prezentat o poziţie favorabilă pentru investitori, anunţând că are loc de măsuri de politică monetară dacă acestea vor fi necesare. Fed-ul a dat de înţeles că ar putea reduce dobânzile chiar de luna viitoare pentru a elimina presiunea de pe creşterea economică. 

Astfel, decizia se aseamănă cu poziţia Băncii Centrale Europene cu privire la politica monetară – încât Mario Draghi, preşedintele BCE a dat de înţeles că ar putea relansa programul de achiziţie de titluri de stat dacă inflaţia şi creşterea economică nu se îmbunătăţesc.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO