Burse - Fonduri mutuale

Investitorii Apple nu sunt bucuroşi de noile modele lansate de gigantul american: după trei şedinţe de scăderi la rând, acţiunile au început pe minus şi şedinţa de luni

Investitorii Apple nu sunt bucuroşi de noile modele...

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu

17.09.2019, 00:04 496

Acţiunile gigatului Apple (simbol bursier - AAPL) au înregistrat trei şedinţe consecutive de scăderi la bursa de la New York, iar ieri în timpul orelor de predeschidere a bursei înregistrau minus 0,6%, potrivit datelor de la bursa americană.

Trendul descendent a început odată cu conferinţa în care compania cu aproape 1.000 de miliarde dolari capitalizare a anunţat noile modele de telefoane iPhone 11, iPhone 11 Pro şi iPhone 11 Pro Max. Însă investitorii au avut de “digerat” şi declinul abrupt în vânzările de telefoane mobile din China din luna august 2019.

În plus, compania a anunţat că directorul executiv al Walt Disney, Bob Iger, a demisionat din consiliul de administraţie al Apple în aceeaşi zi pentru a evita un conflict de interese în contextul în care cele două companii se pregătesc să concureze în materie de televiziune.

De la începutul anului, acţiunile Apple înregistrează un avans de 38,6%, emitentul coborând din nou sub bariera de 1.000 de miliarde de dolari capitalizare, până la 988,4 miliarde dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO