Burse - Fonduri mutuale

Investitorii au cumpărat toate cele 177 mil. acţiuni din oferta Electrica. Preţul de 11 lei/acţiune a strâns cele mai multe ordine

Investitorii au cumpărat toate cele 177 mil. acţiuni...

Autor: Roxana Pricop

23.06.2014, 16:16 2726

Oferta publică de vânzare de acţiuni prin care Electrica vinde 177,18 milioane de acţiuni la un preţ cuprins între 11 lei şi 13,5 lei a fost subscrisă integral de investitori încă de azi, 23 iunie, cu două zile înainte de închidere, potrivit unor surse din piaţă.

Peste 60% din ordinele de cumpărare subscrise de investitorii instituţionali au fost depuse pentru preţul de 11 lei/acţiune, potrivit aceloraşi surse. În funcţie de preţul la care sunt subscrise acţiunile de investitorii instituţionali va fi stabilit preţul final din ofertă.

Un pachet de 15% din acţiuni Electrica a fost alocat micilor investitorilor iar restul de 85% a fost alocat investitorilor instituţionali.

Ministrul delegat pentru Energie declara joi, 19 iunie, că se aşteaptă ca oferta publică de vânzare a 51% din acţiunile Electrica să fie subscrisă integral de investitori mai devreme, încă de luni, 23 iunie, în condiţiile în care ultima zi de ofertă este miercuri 25 iunie.

"IPO-ul Electrica evoluează bine. Mă aştept ca oferta să fie subscrisă integral, cel mai târziu, luni 23 iunie. Electrica este o companie cu perspective bune şi, de aceea, prospectul ei merită analizat. Ne dorim ca ea să devină model pentru România în ceea ce priveşte guvernanţa corporativă. Acordul agreat cu BERD în acest sens va ajuta mult compania”, a spus Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru energie, joi, 19 iunie.

Investitorii mici au suprasubscris de aproape trei ori acţiunile disponibile lor în cadrul ofertei publice iniţiale a Electrica, discountul de 5% disponibil acestora în primele cinci zile ale operaţiunii atrăgând ordine pentru peste acţiuni de 391 milioane de lei (89 milioane de euro), potrivit informaţiilor disponibile vineri.

Este de aşteptat ca în ultimele zile de ofertă să crească nivelul subscrierilor făcute de investitorii de retail, aşa cum s-a întâmplat şi la celelalte oferte ale statului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO