Burse - Fonduri mutuale

Investitorii au luat o pauza ca sa-si marcheze din profituri

Investitorii au luat o pauza ca sa-si marcheze din profituri
12.01.2010, 23:05 23

Bursade la Bucuresti si-a intrerupt ieri seria de sase sedinteconsecutive de cresteri si a inchis in scadere cu 1,1% peprincipalii indici, dupa ce a inregistrat un avans de 10% de lainceputul anului.

"Corectia este una normala, in conditiile in care Bursa a inchisultimele sase sedinte in crestere si nu reprezinta niciun motiv deingrijorare pentru moment. Importanta este cresterea lichiditatii,care arata ca investitorii devin din ce in ce mai activi in piata",a explicat Adrian Lupsan, directorul adjunct al societatii deintermediere Intercapital Invest.

Valoarea tranzactiilor de ieri s-a ridicat la peste 10 mil.euro, si de aceasta data aproximativ jumatate din rulaj estesustinut de transferurile de pe piata de obligatiuni.

La categoria societatilor financiare, titlurile SIF Muntenia(SIF4) au inregistrat cea mai mare scadere, de aproape 2% fata decotatia de luni. Titlurile bancare BRD si Banca Transilvania (TLV)au inregistrat si ele scaderi de 0,7% si respectiv 1,3% fata dereferinta.

"Cele mai importante repere in urmatoarele saptamani raman insarezultatele financiare trimestriale ale companiilor americane, carepot confirma asteptarile investitorilor si care in mod cert vorinfluenta pozitiv evolutiile bursiere globale, daca acestea vinpeste asteptari. Pentru piata locala, exista sanse de peste 65% sacreasca in continuare, evolutie sustinuta de avansurile pietelorexterne. In plus, cotatiile locale nu au recuperat la fel de multca acelea de pe pietele externe si deci exista in continuarepotential de crestere", a adaugat Lupsan. In sectorul energetic,titlurile Petrom (SNP) au inregistrat cea mai mare scadere fata dereferinta, de aproape 2,1%, urmate de corectia titlurilor RompetrolRafinare (RRC), de 1,4% fata de referinta.

"Rezultatele locale nu cred ca vor influenta semnificativ piata.Pe anumite companii s-ar putea sa vedem evolutii raportate larezultatele financiare, dar per ansamblu cred ca asteptarile lanivelul companiilor locale sunt destul de scazute", a incheiatLupsan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO