Burse - Fonduri mutuale

Investitorii au ochi doar pentru Electrica: acţiunile sunt la un pas de maximul de 12 lei

Investitorii au ochi doar pentru Electrica: acţiunile...

Autor: Roxana Pricop

03.09.2014, 16:22 977

Acţiunile grupului de distribuţie Electrica (EL) cresc cu 1,36% în şedinţa de azi până la o cotaţie 11,96 lei/titlu, preţ record, pe o piaţă în stagnare. Compania are o capitalizare de 4,082 miliarde de lei, cu 6% peste valoarea din prima zi de tranzacţionare-4 iulie.

Investitorii au revenit la sentimente mai bune faţă de acţiunile Electrica după ce compania a publicat lista de candidaţi care s-au înscris pentru un loc în consiliul de administraţie, după ce Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, a declarat că există companii româneştui interesate de preluare divziilor locale ale grupului italian Enel.

Mai mult, acţiunile Electrica ar putea intra în indicele MSCI 100 al pieţelor de frontieră în luna noiembrie, unde în prezent sunt incluse doar cinci companii româneşti.

Un număr de 15 candidaţi s-au înscris pentru consiliul de administraţie al Electrica. În competiţie au intrat actualii administratori, dar şi baroneasa Arielle Malard de Rothschild, fostul şef al Bursei de Valori Bucureşti, fostul preşedinte al diviziei olandeze a grupului Shell, preşedintele neexecutiv al distribuitorului spaniol de gaze REE şi bancheri români de investiţii.

Componenţa viitoarei conduceri a Elec­trica se decide pe 22 septembrie când acţionarii companiei sunt convo­caţi în AGA. Miza numirii noului con­si­liu de administraţie al Electrica este ri­di­cată pentru că de viitori cinci ad­mi­nis­tra­tori ar putea depinde posibila achi­ziţie de către Electrica a uneia sau mai multor distribuţii de ener­gie din cele trei scoase la vânzare de grupul ita­lian Enel, care a anun­ţat că se retrage din România.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO