Burse - Fonduri mutuale

Investitorii care au mizat pe SIF-uri în acest an s-au ars. Pierderile ajung şi la 20%

Investitorii care au mizat pe SIF-uri în acest an s-au...

Autor: Roxana Pricop

31.03.2016, 00:05 955

Toate cele cinci SIF-uri au raportat scă­deri ale acţiunilor în acest an, “cea mai performantă“ fiind SIF Transil­va­nia (SIF3) cu un minus de doar 4,2%, în timp ce SIF Muntenia (SIF4) a raportat o depreciere de 20% a acţiunilor.

Spre comparaţie, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni de pe bursă, are un minus de 4%. Princi­palele ştiri care au ţinut în priză investitorii în acest început de an au fost consolidarea valorii nominale a acţiunilor SIF Moldova şi disputa dintre conducerea SIF Transilvania şi un grup de acţionari reformişti care cer schimbarea managementului.

În cazul SIF Transilvania, acumu­lările de pachete din partea celor două tabere, înainte de AGA de bilanţ din aprilie când acţionarii au de votat propunerea de schimbare a consiliului de supraveghere, au generat tranzacţii record, de 41 milioane de lei în acest început de an. Tranzacţiile cu acţiu­nile celorlalte SIF-uri nu trec de 16 milioane de lei în acelaşi interval.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO