Burse - Fonduri mutuale

Investitorii comandă tirul cu şampanie: De la o librărie online fondată în urmă cu 20 de ani, Amazon a devenit a doua companie americană din istorie care atinge o capitalizare bursieră de un trilion de dolari. Jeff Bezos îşi consolidează poziţia drept cel mai bogat om din lume

Investitorii comandă tirul cu şampanie: De la o...

Autor: Alex Ciutacu

04.09.2018, 19:00 1718

Amazon a devenit a doua companie din lume evaluată de Wall Street la 1.000 de miliarde de dolari, la doar câteva săptămâni după ce Apple a întrecut retailerul online în cursa spre acest prag, potrivit The Guardian.

Luni, o creştere la nivelul acţiunilor Amazon pe Nasdaq a ridicat compania pentru scurt timp dincolo de pragul de 1.000 de miliarde de dolari pentru prima dată în istoria companiei.

Astfel, acest prag este doar cel mai recent capitol în povestea fabuloasă a platformei Amazon.com, fondată de antreprenorul Jeff Bezos în Seattle, Washington în 1994, cu bani de la părinţii lui, drept librărie online.

Aproape 25 de ani mai târziu, compania a devenit unul dintre cei mai mari actori ai lumii din industriile de retail, alimente şi streaming, ajungând anul trecut la venituri de peste 178 miliarde dolari.

Bezos a devenit între timp cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la circa 140 de miliarde de dolari. Amazon s-a listat la bursă la 18 dolari per acţiune în 1997.

Prin comparaţie, miercuri la ora 19.00, acţiunile Amazon se tranzacţionau pe Nasdaq la 2.035 dolari per acţiune, în creştere cu 1,1% de la începutul şedinţei, la o capitalizare de piaţă de 992,7 mld. dolari.

Publicaţia britanică susţine că specialiştii se aşteaptă ca Amazon să-şi echilibreze preţul acţiunilor încât să-şi păstreze până la finalul lunii o capitalizare bursieră de peste 1.000 de miliarde de dolari. 

În România, Amazon are un centru de dezvoltare în Iaşi cu circa 1.000 de angajaţi, iar din acest an începe operaţiunile în Bucureşti. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO