Burse - Fonduri mutuale

Investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti au în faţă primul default: Vivre, companie ale cărei bonduri au scăzut cu 70% în ultimele luni. „Sper să recuperez banii investiţi iniţial. Sau măcar o parte“

Investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti au în...

Autor: Tibi Oprea

14.09.2022, 07:00 1676

♦ Săptămâna trecută retailerul a anunţat că amână plata a două cupoane în contextul în care Tribunalul Bucureşti a admis cererea de intrare în concordat preventiv ♦ Cupoanele aferente celor două finanţări trebuia să fie plătite pe 9 septembrie şi pe 21 decembrie 2022 ♦ Ce spun deţinătorii de obligaţiuni?

Din cauza unor pierderi de 18,6 milioane de lei în primul semestru din 2022, la care se adaugă şi raportul privind imposibilitatea exprimării unei opinii din partea auditorului în legătură cu rezultatele financiare din 2021, obligaţiunile retailerului online de mobilă şi decoraţiuni Vivre Deco au înregistrat scăderi puternice în ultima perioadă, iar săptămâna trecută compania a anunţat chiar că amână plata unor cupoane pe fondul intrării în concordat preventiv, fiind pentru prima oară când o companie listată cu bonduri la Bursa de la Bucureşti intră în această procedură, dar şi primul default pe partea de obligaţiuni corporative. Astfel, ZF a luat legătura cu câţiva deţinători de obligaţiuni. Unul a vândut bondurile deţinute după anunţarea pierderilor de 85 de milioane de lei raportate la nivelul anului 2021, iar altul speră să recupereze principalul sau măcar o parte din el, dat fiind faptul că nu a apucat să lichideze întreaga deţinere cu o pierdere acceptabilă.

„Când au fost publicate rezultatele financiare în mai 2022, am vândut doar câteva obligaţiuni cu 88% până când cotaţia a scăzut abrupt. Nu mai intenţionez să vând la cotaţiile curente şi prefer riscul pierderii întregului principal în defavoarea certitudinii de a pierde mai mult de jumătate. În acest moment deţin 66 de obligaţiuni VIV26E şi, evident, sper să recuperez principalul sau o parte din el, fie prin redresarea companiei, sau în cadrul unui proces de recuperare de creanţe în cazul în care se va intra în insolvenţă. Aici vorbeşte partea mea optimistă“, spune Nadina Rosentuler-Barnatan pentru Ziarul Financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO