Burse - Fonduri mutuale

​Investitorii de la bursa românească caută repere cu privire la rezultatele financiare pe 2019 şi sunt precupaţi de o posibilă recesiune în următorii doi ani

​Investitorii de la bursa românească caută repere cu...

Autor: Tibi Oprea

18.04.2019, 17:32 619

Investitorii de la bursa românească sunt în căutare de repere privind rezultatele financiare pe care companiile le-ar putea avea în 2019 şi, totodată, sunt preocupaţi de eventualitatea unei recesiuni în următorii doi ani, sunt concluziile unui workshop al Investors Club, comunitate care adună circa 700 de investitori.

“Investitorii sunt preocupaţi de eventualitatea unei recesiuni în următorii 2 ani, generată de un context mondial, de instabilitatea politicii fiscale sau de legislaţia lipsită de predictibilitate a autorităţilor naţionale de reglementare. Dacă scenariul recesiunii s-ar confirma la un moment dat, România este mai puţin expusă decât în perioada 2007-2008. Intensitatea riscurilor este mai scăzută decât acum un deceniu”, menţionează Investors Club.

Workshopul a fost susţinut de Cristian Tudorescu, consultant în evaluarea companiilor listate şi cofondator al clubului.

Potrivit Investors Club, pentru cele două mari bănci listate aşteptările pentru 2019 sunt ajustate corespunzător noilor taxe bancare impuse în sistem.

“Pentru Banca Transilvania (TLV) este preconizat un profit net de 1,2 mld. lei, iar pentru BRD un rezultat net de 1,4 mld. lei, luând în calcul un efect mai redus al taxei pe active faţă de cât era aşteptat în primele două luni ale anului curent”, se mai arată în raport.

Spre comparaţie, Banca Transilvania a înregistrat în 2018 un profit net de 1,19 mld. lei, în timp ce BRD a avut un profit net de 1,14 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO