Investitorii de la Bursă se pregătesc pentru rezultatele financiare din trim. II: unele acţiuni încep deja să se mişte fie în sus, fie în jos

25 iul 2016 Autor: Dan Grigore Ivan

Luna august va fi im­portantă pentru bursa de la Bucureşti, raportările fi­nanciare semestriale ur­mând să ofere investi­torilor o imagine mai proaspătă asupra stării de sănătate a companiilor listate pe piaţa de capital locală.

De la începutul anului, indicele BET, ce reuneşte cele mai importante zece companii de pe bursă, a scăzut cu apro­ximativ 5%, pe fondul unor tur­bulenţe înregistrate şi pe principalele pieţe de capital din Europa, majo­ritatea indicilor depreciindu-se semni­ficativ în 2016.

În perioada 3-17 august, companiile componente ale indicilor BET-NG, care măsoară titlurile societăţilor ce activează în domeniul energetic, BET-FI, indicele compus din cele cinci SIF-uri şi Fondul Proprietatea (FP), precum şi indicele BET, referinţa bursei locale, vor raporta rezultatele înregistrate în prima jumătate a acestui an.

De la începutul lunii mai şi până pe 19, companiile listate pe BVB au raportat rezultatele financiare pe pri­mul trimestru. Astfel, din luna mai şi până astăzi indicele BET a crescut cu 3,63%.

Fondul Proprietatea (FP), com­pania cu cea mai mare pondere în in­dicele BET, respectiv 21%, a înregistrat o pierdere de aproximativ 586 milioane lei, cu 14% mai mică faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.07.2016

 
Cuvinte cheie:
incepere
, rezultate financiare
, actiuni
, investitori
, miscare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide