Burse - Fonduri mutuale

Investitorii de la Bursă se pregătesc pentru rezultatele financiare din trim. II: unele acţiuni încep deja să se mişte fie în sus, fie în jos

Investitorii de la Bursă se pregătesc pentru...

Autor: Dan Grigore Ivan

25.07.2016, 00:07 1102
Luna august va fi im­portantă pentru bursa de la Bucureşti, raportările fi­nanciare semestriale ur­mând să ofere investi­torilor o imagine mai proaspătă asupra stării de sănătate a companiilor listate pe piaţa de capital locală.

De la începutul anului, indicele BET, ce reuneşte cele mai importante zece companii de pe bursă, a scăzut cu apro­ximativ 5%, pe fondul unor tur­bulenţe înregistrate şi pe principalele pieţe de capital din Europa, majo­ritatea indicilor depreciindu-se semni­ficativ în 2016.

În perioada 3-17 august, companiile componente ale indicilor BET-NG, care măsoară titlurile societăţilor ce activează în domeniul energetic, BET-FI, indicele compus din cele cinci SIF-uri şi Fondul Proprietatea (FP), precum şi indicele BET, referinţa bursei locale, vor raporta rezultatele înregistrate în prima jumătate a acestui an.

De la începutul lunii mai şi până pe 19, companiile listate pe BVB au raportat rezultatele financiare pe pri­mul trimestru. Astfel, din luna mai şi până astăzi indicele BET a crescut cu 3,63%.

Fondul Proprietatea (FP), com­pania cu cea mai mare pondere în in­dicele BET, respectiv 21%, a înregistrat o pierdere de aproximativ 586 milioane lei, cu 14% mai mică faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO