Burse - Fonduri mutuale

Investitorii de retail au obţinut 21% din pachetul scos la vânzare, iar BERD a devenit al doilea acţionar

Investitorii de retail au obţinut 21% din pachetul scos...

Autor: Ioana Tudor, Vlad Popescu

30.06.2014, 00:08 965

Electrica a atras 1,95 miliarde de lei (444,3 mil. euro) prin oferta publică iniţială încheiată săptămâna trecută, iar 75 mil. euro (17% din total) au venit de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care a devenit al doilea cel mai mare acţionar al furnizorului de energie.

„Al doilea acţionar al Electrica, după stat, este Banca Euro­peană pentru Re­construcţie şi Dez­voltare (BERD), cu 75 milioane euro (17 mil. euro), iar al treilea este ING, care a participat prin mai multe entităţi“, a declarat vineri ministrul delegat pentru energie Răzvan Nico­lescu, citat de Mediafax.

Oferta Electrica, cea mai mare ofertă publică de listare de pe bursa din Bucureşti, s-a derulat în perioada 16-25 iunie şi a fost proiectată astfel încât să se concentreze pe segmentul de retail.

WikiZF: Profilul companiei Electrica

Aici, numărul de acţiuni oferite spre cumpărare a fost extins în urma subscrierilor investitorilor de retail, prin realocarea unui număr de 10,631 milioane acţiuni din tranşa adresată investitorilor instituţionali. Numărul final de acţiuni alocat pentru tranşele investitorilor de retail s-a ridicat la 37,209 milioane de titluri. Cu toate acestea, voci din piaţă sunt de părere că investitorilor de retail ar fi trebuit să li se aloce o cotă mult mai mare din totalul ofertei, având în vedere apetitul pe care l-au manifestat aceştia în perioada de subscriere. În plus, cererea din partea investitorilor instituţionali nu a fost atât de ridicată pe cât era estimat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO