Burse - Fonduri mutuale

Investitorii din Cluj au cumparat la Bucuresti unitati STK mai ieftine cu 60%

Investitorii din Cluj au cumparat la Bucuresti unitati STK mai ieftine cu 60%

Nicolae Pascu, presedintele societatii STK Financial

23.09.2008, 20:33 197

Nicolae Pascu, presedintele societatii STK Financial care administreaza fondul STK Emergent, a cumparat unitati de fond STK in valoare de 100.000 de lei in cadrul primei sedinte de tranzactionare a fondului.

"Consider ca achizitia unitatilor de fond STK este o afacere buna, avand in vedere ca fondul se tranzactioneaza la un discount de peste 50% fata de valoarea activului net unitar. Nu am un plan concret de continuare a achizitiei unitatilor de fond, dar probabil ca voi mai cumpara", a declarat Nicolae Pascu, presedintele STK Financial, care detine mai putin de 5% din unitatile STK.
In prima sedinta de tranzactionare, Pascu a cumparat 800 de unitati de fond, la pretul de 132,12 lei, mai putin cu 53% fata de pretul unui titlu din cadrul ofertei.
Tot luni, fondul inchis de investitii STK Emergent a rascumparat prin intermediul STK Properties, vehiculul de investitii imobiliare pe care il controleaza, 11,07% din totalul unitatilor de fond scoase la vanzare in cadrul ofertei publice. STK Properties a cumparat 8.408 unitati de fond STK Emergent la cotatia de 108,13 lei, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 909.000 de lei.
Pretul platit este cu 61,52% mai mic fata de cel din cadrul ofertei publice initiale derulate in primavara. In cadrul ofertei, investitorii au facut subscrieri la pretul de 281 lei/ titlu.
Persoanele initiate din cadrul STK au cumparat luni 12,12% din totalul unitatilor de fond vandute in cadrul ofertei publice initiale, pentru care au platit cu putin peste un milion de lei.
Totodata, omul de afaceri Liviu Claudiu Sugar din Cluj-Napoca a cumparat 600 de unitati de fond, la pretul de 122,7 de lei, valoarea tranzactiei ridicandu-se astfel la 73.620 lei. Sugar controleaza aproape 23% din capitalul social al dezvoltatorului imobiliar Decorint din Cluj-Napoca, listat pe piata RASDAQ sub simbolul FIMB. Actionari importanti ai Decorint sunt si Radu Taica, cu 26,79% din actiuni si Mircea Pinte, cu 26,79% din actiuni, care controleaza societatea de brokeraj Target Capital.
Titlurile STK Emergent (STK) au intrat ieri la tranzactionare pe Bursa, incheind prima sedinta cu o depreciere de 63,7% fata de pretul din oferta. Pretul de inchidere al unei unitati de fond STK a fost de 102 lei. Valoarea tranzactiilor realizate cu titlurile STK a fost ieri de circa 1,7 milioane de lei (470.000 de euro), fondul raportand o capitalizare bursiera de 6,2 milioane de lei (1,7 mil. euro). Ieri cotatia unitatilor STK a inregistrat o depreciere de 3,3%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO