Burse - Fonduri mutuale

Investitorii din întreaga lume aşteaptă noi date privind Brexitul

Investitorii din întreaga lume aşteaptă noi date...

Autor: Dan Grigore Ivan

22.06.2016, 00:05 251
Pieţele de capital din întreaga lume s-au apreciat uşor marţi, după ce luni acţiunile euro pene au explodat, în contextul publicării unor son daje din care reieşea că riscul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană s-a micşorat.

În lipsa unor noi runde de sondaje sau ştiri con cludente din Regatul Unit, pieţele de capital au stat în expectativă, indicele FTSE 100, referinţă bursei de la Londra, depreciindu-se uşor spre fi nalul zilei de tranzacţionare, valoarea indicelui de ieri fiind cu 0,17% mai mică decât valoarea de închi dere de luni. Cu toate acestea, indicele bri tanic a revenit în ultimele ore şi s-a apreciat cu 0,51%.

În restul continentului, pieţele de capital s-au apreciat uşor, în aceeaşi notă cu bursa de pe malul Ta m isei, neînregistrându-se nicăieri mişcări violen te.

Indicele DAX, referinţa bursei de la Frankfurt, s-a apreciat cu 0,67%, în timp ce indicele francez CAC 40, ce măsoară evoluţia principalelor 40 de companii listate la Paris, a crescut cu 0,76%.

De asemenea, indicele STOXX 600, referinţa celor mai importante companii de pe întreg con ti nentul european, a crescut cu 0,81%, în timp ce bursa de la Milano a încheiat ziua cu o apreciere de circa 0,50%.

Bursa americană a deschis în creştere, indicele S & P 500 apreciindu-se cu 0,21% după primele ore de tranzacţionare. Sectorul energetic a condus creş terea pieţei de peste ocean, cu o apreciere de 1,13%, urmat de sectorul bunurilor şi serviciilor nonciclice, cu 0,96%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO