Burse - Fonduri mutuale

Investitorii în cele mai mari bănci listate la Bucureşti sunt mai bogaţi cu 2 mld. lei

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Roxana Pricop

15.04.2015, 00:07 1146

Acţiunile celor mai mari două bănci listate, BRD SocGen (BRD) şi Banca Transilvania (TLV), au bătut noi recorduri pe bursă. Titlurile BRD au atins în şedinţa de ieri cotaţia de 9,92 lei, maximul ultimilor trei ani, iar titlurile TLV au urcat până la un nou maxim istoric de 2,49 lei.

Analiştii spun că investitorii consideră cele două bănci atractive pentru că se aşteaptă în acest an la începerea unui nou ciclu de creditare, iar BRD şi TLV sunt mai ieftine decât băncile poloneze.

BRD a ajuns la o capitalizare de 6,9 mld. lei, cu aproape 900 mil. lei mai mult decât la începutul anului, după un avans de 13% al acţiunilor în 2015. Banca Transilvania a ajuns la o capitalizare de 6,4 mld. lei, cu 1 mld. lei mai mult decât la începutul anului, după un avans de 28% al acţiunilor. Indicele BET, principala referinţă a bursei, are un plus de 3,6% de la începutul anului.

„Creşterile acţiunilor au fost alimentate de aşteptări legate de îmbunătăţirea climatului macro şi sectorial bancar, precum şi a indicatorilor de profitabilitate ai celor două bănci, în principal pe seama aşteptărilor de reducere semnificativă a cheltuielilor cu provizioanele“, a spus Adriana Marin, analist-şef la firma de brokeraj Ipopema Securities.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO